Фільм Уявні друзі 2024

10 "не-сутінкових" фільмів про вампірів


10

Тепер, коли остання частина саги «Сутінки» вже на широких екранах, можна трохи відволіктися на «інших» вампірів. Кінопортал kino-teatr.ua пропонує увазі відвідувачів 10 фільмів про вампірів, відомих і невідомих, якісних і фарсових, а головне - «не-сутінкових».

«Королева проклятих» (2002)

Одна з найвідоміших екранізацій роману Енн Райс після «Інтерв'ю з вампіром» розповість про знаменитого вампіра Лестата, який відмовляється прийняти притаманну вампірам скритність і стає відомим музикантом. Разом з тим, саме його музика повертає до життя вампірську прародительку Акашу, спраглу влади над усім світом, готову зробити музиканта своїм королем. Між Лестатом і Акашою стоїть лише дослідниця паранормальних явищ Джессі, закохана в вампіра.

Головну роль у фільмі виконав ірландець Стюарт Таунсенд, колишній цивільний чоловік Шарліз Терон, для якого «Королева» так і залишилася одним із найпомітніших проектів. А для співачки Алії, яка блискуче зіграла Акашу, «Королева проклятих» стала третім і останнім фільмом - співачка загинула в серпні 2001 року, ще до виходу «Королеви» на широкий екран. Критики неодноразово визнавали Алію найсексуальнішою виконавицею кровожерливих вампірш.

«Ковток» (2009)

Говорячи про «музичних» вампірів, неможливо обійти стороною канадську чорну комедію «Ковток». У її сюжеті історія музичної групи, членів якої обертають на кровосисних монстрів один відомий вампір. Колись герой Адама Броуді в «Тілі Дженніфер» сказав: «Зараз дуже важко вибитися в люди інді-рокерам!». І приніс у жертву героїню. І «Ковток» підтверджує цю тезу - будучи вампірами, хлопці куди швидше досягають популярності, лише згодом розуміючи, чим і заради чого вони пожертвували, знаходячи це непорівнянним. Не на користь багатства і популярності.

Фільм фонтанує відмінними камео чудових музикантів - в кадрі в несподіваних ролях з'являються Еліс Купер, Іггі Поп і Мобі. Вже навіть такі несподіванки задають цікаву атмосферу.

«Смак ночі» (2010)

Німецька картина про крутизну вампірів. У темі абсолютно нічого нового - якщо ти вампір, значить, ти прекрасний, небезпечний і кровожерливий. На своєму досвіді це випробує і важкий підліток Лена, яку звертають і приймають до себе в компанію троє таких «стандартних» вампірш. Проте незабаром їх злочини починає розслідувати молодий поліцейський, в якого закохана Лена. Мабуть, їй доведеться зробити вибір між безчинством і правосуддям, подругами і любов'ю.

Loading the player ...

«Спрага» (2009)

Південнокорейський фільм, в якому цікаво переплітається трилер з мелодрамою, пропонує подивитися на муки новоспеченого вампіра. Його проблеми починаються, коли він не може визначитися у своїх почуттях до дружини друга - відчуває він до неї гастрономічний або ж сексуальний апетит. При цьому, вампір ще є і священиком, що істотно посилює його самокатування.

В цілому, «Спрагу» можна назвати якісним представником корейського кіно. У 2009 картині вдалося завоювати Приз журі на Каннському кінофестивалі, а в 2010 році - приз за кращі спецефекти від Азіатської кіноакадемії.

«Впусти мене» (2008, 2010)

Існує відразу дві екранізації роману «Впусти мене» - шведська й американська. Безумовно любителі атмосферного кіно визнають кращою шведську, але любителі глядацького - американську. Вибираючи, яку ж версію дивитися, краще перестати вибирати і подивитися обидві, досить різні між собою.

У центрі сюжету історія самотнього 12-річного хлопчика, гнаного однокласниками. Одного разу він знайомиться зі своєю новою сусідкою, яка з вигляду нагадує його однолітку. Щоправда, пізніше, коли між підлітками виникає перша зворушлива любов, виявляється, що сусідці виповнювалося 12 років останні два століття ...

Loading the player ...

«Колискова» (2010)

Зняти цілком кумедну і непогану комедію про важкі будні вампірів в провінції вдалося полякам. Вперше в Україні «Колискова» була показана на Першому Одеському МКФ і швидко завоювала любов широкої публіки. У фільму були пристойні шанси перемогти в битві за глядацькі симпатії. Картина віддалено нагадує «Сімейку Адамсів» - і гримом, і подачею гумору, і навіть деякими сюжетними поворотами.

«Ніч страху» (2011)

Римейк однойменної картини 1985 року. У новій версії секс-символ Колін Фаррелл виконав роль злого і малопривабливого в своєму істинному вигляді вампіра, що тероризує американське містечко. Йому намагається протистояти неповнолітній сусід, беручи собі в помічники фокусника-невдаху.

Нова «Ніч страху» зібрала достатньо слабку касу, чи то через не надто сильний маркетинг, чи то через відносно слабкий акторський склад. Але ось на Коліна Фаррелла все ж подивитися варто - з нього вийшов відмінний вампір, що нагадує вампірів Стівена Кінга.

Loading the player ...

«Жереб» (/ «Доля Салема» 2004)

Екранізація чи не єдиного великого твору Стівена Кінга, присвяченого вампірам. Історія зосереджується на долі письменника, який повертається в рідне містечко. Одночасно з цим в місті різко зростає популяція вампірів. Як виявляється, винуватцем кривавого торжества є новий мешканець моторошного будинку на пагорбі.

Не вперше, але все так само добре «головного» вампіра у стрічці грає Рутгер Хауер, а роль письменника виконує зірка іншого кінговского серіалу «Протистояння» Роб Лоу. Варто віддати належне творцям екранної версії «Жереба» - атмосфера вийшла цілком кінговською.

«Президент Лінкольн: Мисливець на вампірів» (2012)

Версія біографії президента Авраама Лінкольна від режисера Тимура Бекмамбетова і письменника Сета Грем-Сміта. До речі, за іншим романом Грем-Сміта планується екранізація, яка може зацікавити любителів живих мерців - «Гордість і упередження і зомбі».

Лінкольн за версією творців фільму був не тільки великим борцем за демократію і рівність, але ще й висококласним винищувачем вампірів, який у своїй майстерності міг би змагатися хіба що з Баффі. Історія балансує на межі фарсу, але претендує на вечірній перегляд, коли інші фільми з даного списку вже переглянуті. 

Loading the player ...
Катя Зиновьева 18 листопада 2012


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024
Гість
Гість 08 травня 2015 14:26
0
гарні фільми
.
kinoznavec
kinoznavec (Львов) 19 березня 2015 18:47
0

Ну не знаю делать топ о вампирах, и ни разу не вспомнить такие  хиты как: "От заката до рассвета", "Блэйд", "Другой мир" и "Вампиры" - невозможно!
.
Гість
Гість 05 лютого 2015 16:41
0
так собі
.
Гость
Гость 15 липня 2014 06:43
0
норм
.
Гость
Гость 23 листопада 2013 21:18
0
Что же Вы на рекламе ( или как там называется картинка на заглавной странице сайте ) поставили картинку из сериала "Настоящая кровь", и ни словом об этом сериальчике не обмолвились? Сильный сериал, особенно прошлогодний и позапрошлогодний сезоны (совсем не слезливые сумерки)
.

популярні статті


Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny) Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny)

Короткометражний сонячний зайчик (фестиваль "Sunny Bunny")

21 квітня 2024 3156
 Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів

Фестиваль Sunny Bunny у Києві. Сонячний зайчик у складні часи

20 квітня 2024 3151
Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny) Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny)

(стрічка Crossing, фестиваль Sunny Bunny)

22 квітня 2024 3092
Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny) Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny)

фестиваль Sunny Bunny

25 квітня 2024 3004