Фільм Уявні друзі 2024

WEEKEND: подорож світом


WEEKEND: подорож світом

"Таємне життя Уолтера Мітті"

За словами Бена Стіллера, найближчим часом він має намір більше знімати, ніж зніматися. Проте утриматися від спокуси зіграти в своєму новому фільмі один з найвідоміших американських коміків не зумів. Втім, іноді необхідно вийти за рамки амплуа - зі Стіллером це буває рідко, але влучно.

"Таємне життя Уолтера Мітті" - сучасна адаптація гумористичних оповідань Джеймса Тербера, які публікувалися в журналі The New Yorker в 30-40-х роках минулого сторіччя. Головний герой - скромний і непривабливий чоловік, який періодично занурюється у світ своїх фантазій, де представляє себе відважним героєм.

Точка зору: "У прекрасному фільмі "Таємне життя Уолтера Мітті" мрії не просто збуваються - це стає звичайним явищем повсякденного життя" Джо Немайер, New York Daily News.

Рейтинг IMDB: 7,7

Loading the player ...


Рецензія на фільм


"Паранормальне явище: Фатальна мітка"

Чергова частина (ми дійсно збилися з рахунку) хоррор-франшизи вривається на екрани кінотеатрів - так само, як "потойбічна сила, що тероризувала героїв попередніх серій, виривається на волю в пошуках нових жертв". Крістофер Б. Лендон, що раніше займався написанням сценаріїв, сідає в режисерське крісло і продовжує гнути свою лінію - провал останнього фільму його зовсім не бентежить.

Бюджет картини - всього п'ять мільйонів євро. Втім, це достатня сума для того, щоб зняти солідний ужастик, але далеко не факт, що це вдалося творцям "Фатальною мітки".

Точка зору:
"Вам не буде страшно, якщо ви бачили хоча б один з попередніх фільмів. Або навіть трейлер" Кларк Коллінз, Entertainment Weekly.

Рейтинг IMDB:
5,3

Loading the player ...


"Анжеліка, маркіза янголів"


Улюблениця радянських домогосподарок повертається, змінивши вигляд - Нора Арнезедер спробує привнести щось нове в класичний образ Мішель Мерсьє. Зняв фільм Аріель Зейтун, відомий неоднозначними "Блуберрі" і "Бандитками". Втім, коли він працює у Франції, результат, як правило, виходить більш якісним.

Фільм знятий за однойменним романом Анн і Сержа Голон, в якому розповідається історія юної красуні, котра бореться за свою любов і готова піти навіть проти короля Франції. Книга була екранізована в 60-х роках, а тепер Зейтун вирішив зіграти на ностальгії глядачів.

Точка зору: "Непогано знята олдскульна картина, яка ненав'язливо пропагує ідеї фемінізму" Бойд ван Хуій, The Holywood Reporter.

Рейтинг IMDB: 5,2


Loading the player ...

"Тарзан"

Поки Warner Bros. готує до запуску "Тарзана" з Александером Скарсгаардом в головній ролі, німецькі аніматори представляють свою версію відомого твору, який є одним з найбільш екранізованих у світовій літературі.

При зйомках використовувалася популярна технологія motion capture - актори носили спеціальні костюми, а потім їхні рухи оцифровували, щоб надати 3D персонажам реалістичності.

Точка зору: "Безглуздий сюжет, незграбна анімація, неповага до африканців... У новому "Тарзані" не можна причепитися лише до краси тропіків" Борис Іванов, Film.ru.

Рейтинг IMDB: 3,9

Loading the player ...


"Земля ведмедів"


"Подорож в загадковий світ Камчатки" - таким слоганом заманюють глядачів в кінотеатри творці французького фільму про життя ведмедів, а постер підігріває інтерес фразою про участь команди Джеймса Кемерона. Нещодавно нам пропонували зробити епічну подорож разом з динозаврами, тепер прийшов час більш знайомих тварин. Історію "народження і дорослішання ведмежати на тлі безкрайніх просторів не пошкодженої цивілізацією природи" супроводжує голос Маріон Котійяр - однієї з найсильніших французьких актрис нового покоління.

Loading the player ...


"Боргман"


Відлуння фестивалю "Молодість-2013 " доноситься і в новому році. У широкий прокат виходить голландський фільм "Боргман" - подарунок для любителів артхаусу, глибокого і авторського кіно з вражаючими акторськими роботами. У колекції режисера Алекса ван Вармердама є призи Каннського МКФ, а "Боргман" отримав нагороди на фестивалях в сербському Палічі, Страсбурзі та Утрехті. Фільм був у розширеному списку кандидатів на Оскар, проте не потрапив у шорт -лист.

Точка зору: "Хитрий і забавний "домашній " трилер - один з найсміливіших проектів останніх Канн" Гай Лодж, Variety.

Рейтинг IMDB: 7,3


Loading the player ...

Рецензія на фільм

"Лоре"

Інтернаціональна військова драма дісталася до українського прокату через два роки після світової прем'єри. Наприкінці Другої світової війни група дітей відправляється в подорож по розореній Німеччині, щоб дістатися до бабусі, яка живе на півночі країни. Лоре - старша з них - зустрічає молодого єврея і змушена довіряти тому, кого звикла вважати ворогом.

Точка зору:
"Лоре" - не історія кохання, не історія дружби. Це розповідь про одужання і те, яким складним і болючим буває шлях до нього" Майкл О'Салліван, Washington Post.

Рейтинг IMDB: 7,2


Loading the player ...

"Серце дуба"

Для самих маленьких - іспанська казка. Дракони, ельфи, інопланетяни... Дітям сподобається.

Loading the player ...
ЮШ 9 січня 2014


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024

популярні статті


Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny) Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny)

Короткометражний сонячний зайчик (фестиваль "Sunny Bunny")

21 квітня 2024 3156
 Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів

Фестиваль Sunny Bunny у Києві. Сонячний зайчик у складні часи

20 квітня 2024 3151
Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny) Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny)

(стрічка Crossing, фестиваль Sunny Bunny)

22 квітня 2024 3092
Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny) Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny)

фестиваль Sunny Bunny

25 квітня 2024 3004