Фільм Уявні друзі 2024

Небезпечне кіно: чи впливає перегляд фільмів на психіку


Небезпечне кіно: чи впливає перегляд фільмів на психіку

Нещодавно проведене дослідження про вплив перегляду фільмів на людину показало, що з точки зору психології, перегляд фільмів сильно впливає на світогляд людини, цитує ОБОЗРЕВАТЕЛЬ.


Так, в результаті дослідження стало відомо, що фільми впливають не тільки на психологічний стан людини, а й на всі психологічні реакції що відбуваються в ньому. Більш того, за словами психологів, фільми здатні викликати сильні поведінкові реакції і навіть схилити до необдуманих дій.


В ході дослідження було встановлено, що перегляд фільмів особливо впливає на психіку підлітків. Інформація ззовні блискавично впливає на тендітну психіку. Проте, дорослі також піддаються досить сильному впливу, особливо з розвитком глобальної мережі Інтернет.


За словами представників сайту Kakoyfilmposmotret.ru, сьогодні можна подивитися будь-який фільм онлайн. Саме вільний доступ є головною причиною впливу кіно на підсвідомість людини. Будь-який фільм, який дивиться глядач, створює у свідомості світ ілюзій. Саме таким чином фільми керують поведінкою і діями людини. Наприклад, перегляд бойовиків розвиває в людині жорстокість, а мелодрами здатні викликати у свідомості неприємні спогади і навіть призвести до глибокої депресії.


Саме за таким принципом працює реклама. З допомогою інформації, яка подається в рекламних роликах, у людини закладається бажання придбати даний товар або скористатися тією чи іншою послугою. Особливо наполегливо сьогодні рекламують ігри в інтернет-казино, і що найцікавіше, навіть під час переглядів фільмів. Вплив подібної реклами на психіку людини дійсно величезна. Його силу можна сміливо порівняти з гіпнозом.


Психологами було встановлено, що не меньш сильним засобом впливу на психіку людини є телебачення. Різні засоби масової інформації, в тому числі телебачення і кіно, є ефективними маніпуляторами людською свідомістю. Однак на цю ситуацію можна поглянути з декількох сторін. У разі , якщо людина вирізняється слабкою обізнанністю, то вона легко піддається впливу кіно. Якщо ж людина робить свої дії усвідомлено і завжди може зрозуміти, де намагаються нею маніпулювати, то в практиці вона ніколи не піддається навіть найсильнішому і ефективного інформаційного впливу
 

root 19 лютого 2018


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024

популярні статті


Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny) Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny)

Короткометражний сонячний зайчик (фестиваль "Sunny Bunny")

21 квітня 2024 3159
 Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів

Фестиваль Sunny Bunny у Києві. Сонячний зайчик у складні часи

20 квітня 2024 3151
Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny) Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny)

(стрічка Crossing, фестиваль Sunny Bunny)

22 квітня 2024 3092
Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny) Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny)

фестиваль Sunny Bunny

25 квітня 2024 3004