Active Lady

Сьогодні стартує Римський кінофестиваль


Новини: Сьогодні стартує Римський кінофестиваль

Очолить журі огляду Джеймс Грей.

Сьогодні в столиці Італії відкриється восьмий Римський міжнародний кінофестиваль. Огляд стартує в Auditorium Parco della Musica і триватиме до 17 листопада. Фільмом-відкриття стане комедія популярного італійського режисера "Любов: інструкція із застосування" Джованні Веронезі "П'яте колесо" з Еліо Джерман ("Наше життя") і Алессандрою Мастронарді ("Римські пригоди") у головних ролях.

Серед інших прем'єр на фестивалі "Важко бути Богом" Олексія Германа і "Страх падіння" режисера трилера "Мовчання ягнят" Джонатана Демме за драмою Генріка Ібсена.

Основна програма міжнародного кінофестивалю у Римі розділена на 5 секцій. Головними призами фестивалю виступають статуетки у вигляді Марка Аврелія, який є символом Риму. Статуетки зроблені з золота і срібла.

В основному конкурсі Римського кінофестивалю візьмуть участь 18 картин.

У другій конкурсній програмі "Кіно XXI" (Cinema XXI), яка орієнтована на нові тенденції сучасного кінематографу, візьме участь 35 повнометражних та короткометражних робіт. Журі цієї секції очолить володар торішнього головного призу Римського фестивалю американський режисер Ларрі Кларк.

У позаконкурсній програмі фестивалю буде представлено 20 фільмів, в числі яких будуть "Ромео і Джульєтта" Карло Карлео і "Голодні ігри: І спалахне полум'я" Френсіса Лоуренса. Також у рамках позаконкурсних показів пройде і європейська прем'єра самого касового російського фільму року "Сталінград" Федора Бондарчука.

Журі фестивалю очолить американський режисер, володар «Срібного лева» Джеймс Грей.

Нагадаємо, що вперше Римський МКФ організували в 2006 році. Організатором виступила міська мерія спільно з організацією під назвою "Fondazione Cinema per Romа". Тоді фестиваль називався "Festa Internazionale di Roma" або "Міжнародне свято в Римі", але в наслідку його перейменували в "Міжнародний кінофестиваль у Римі".

Сьогодні Римський кінофестиваль відкрито конкурує з Венеціанським за звання кращого італійського фестивалю, незважаючи на юний вік. Тепер силу і впевненість йому додає Марко Мюллер, колишній художній директор Венеціанської Мостри, який очолив молодий конкурс в Римі.

Sushchenko 8 листопада 2013


Avatar
Ім'я:
4 травня 2024

популярні новини


Найбільші касові провали 2023 року Найбільші касові провали 2023 року

Проєкти студії Disney зайняли чотири місця з п’яти.

3 травня 2024 246
Бокс-офіс США. «Суперники» очолили кінопрокат Бокс-офіс США. «Суперники» очолили кінопрокат

Глядачі вирішили піти подивитися на пристрасну гру Зендеї.

29 квітня 2024 446
Марґо Роббі знайшла для себе новий комікс Марґо Роббі знайшла для себе новий комікс

Актриса може зіграти в екранізації «Евенджеліни» Роба Лайфелда, творця «Дедпула».

1 травня 2024 348
Український трейлер стрічки «Химера» Український трейлер стрічки «Химера»

Пригодницька романтична комедія від номінантки на «Оскар» Аліче Рорвахер.

1 травня 2024 234
Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха» Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха»

Кожен заслуговує на щасливий кінець.

23 квітня 2024 594