Фільм Ґарфілд у кіно 2024

WEEKEND : космічний блокбастер та історії з життя


WEEKEND : космічний блокбастер та історії з життя

Перший тиждень жовтня дарує українським глядачам можливість подивитися сім нових фільмів. Фантастична драма із зоряним акторським складом, стрічка про одну з найвідоміших рок-груп сучасності, чергова варіація на тему апокаліпсису, нова Кіра Муратова - кожен знайде щось для себе.

Через сім років іспанець Альфонсо Куарон повертається зі своєю новою роботою. За словами режисера, він зрозумів, що зможе втілити свою ідею в життя тільки після виходу "Аватара " Джеймса Кемерона - побачивши цей фільм, Куарон зрозумів, що технології нарешті дозволять відобразити на екрані його задумку. Для Альфонсо ця стрічка стала першою, знятою в модному нині форматі 3D.

У центрі сюжету "Гравітації" - два астронавти, чий політ на шатлі завершується катастрофою. Корабель розбивається, і герої залишаються віч на віч з безкрайнім космосом, з кожною хвилиною втрачаючи шанси на порятунок.

Претендентів на головні ролі (а вони дійсно головні - адже два персонажі практично постійно знаходяться в кадрі) було безліч, йшлося про найзнаменитіших акторів Голлівуду, і, врешті-решт, на ролі затвердили Сандру Баллок і Джорджа Клуні. Для 49-річної актриси це хороший шанс знову спробувати себе в драматичному образі, а Клуні нагадує, що ще не остаточно перекваліфікувався в режисери та продюсери.

За словами кращого друга Куарона Джеймса Кемерона, це "найкраща кінострічка про космос в історії кіно". Не вірите легенді? Тоді поспішайте придбати квитки.

Loading the player ...

Американський гурт "Metallica" вирішила відійти від звичного формату зйомок концерту і додати до свого виступу сюжетну лінію - так і з'явився фільм "Metallica: Крізь неможливе". Здавалося б, нічого хитромудрого - учасник технічної команди (його роль виконує перспективний Дейн ДеХаан) повинен доставити групі якусь сумку. Проте все не так просто - хлопець потрапляє в такі халепи, які навіть уявити не міг...

За весь фільм герой ДеХаан не промовляє жодного слова, а Джеймс Хетфілд і компанія дають справжнього жару на сцені. І відразу стає ясно, заради чого сідав з режисерське крісло Німрод Антал ("Хижаки") - щоб порадувати шанувальників справжнього року, але ніяк не естетів від кіно. Якщо хочете подивитися шикарний живий виступ улюбленої групи, який супроводжує досить божевільний відеоряд - цей фільм для вас.

Loading the player ...

На Одеському кінофестивалі "Параджанова" назвали кращим українським фільмом, а свої творцям стрічка обійшлася майже у два мільйони євро - це найдорожчий проект в історії України. Не дивно, що саме байопік про видатного радянського режисера був направлений Українським Оскарівським комітетом на розгляд Американської академії кіномистецтв. Ще жоден український фільм не потрапляв до числа номінантів на Оскар, але ж все буває вперше, чи не так?

"Параджанов" - прекрасна можливість для шанувальників таланту Сергія Йосиповича познайомитися з життям великого режисера, чий шлях до слави зовсім не був усіяний трояндами. Зрештою, можливо, хтось з молоді навіть надихнеться на перегляд класики і замість чергового блокбастера проведе вечір за переглядом "Тіней забутих предків". Якщо так, то це вже успіх.

Loading the player ...

Ще одна українська прем'єра, ще один байопік. Тільки на цей раз куди менш глибокий, зате більш розважальний. Головний "довгоносик" Віктор Андрієнко дебютує на екранах кінотеатрів з історією про Івана Фірцака - цирковому силача, який в 1928-му році був визнаний найсильнішою людиною на планеті. Його зіграв Дмитро Халанджі - український пауерлифтер, рекордсмен Книги рекордів Гіннеса.

За словами творців "Івана Сили", картина націлена в першу чергу на молоде покоління - класична розповідь про простого хлопця, який своїми силами домігся всього, про що мріяв. Варто відзначити, що фільм знятий на гроші держави (Андрієнко виграв патент), а другорядні ролі в ньому виконали такі відомі особистості як Василь Вірастюк та Ольга Сумська.

Loading the player ...

Російський кінематограф на цьому тижні представлений двома картинами. Перша - "Все включено 2", сіквел фільму 2011-го року про пригоди невдалого власника ветеринарної клініки з Москви. На манежі все ті ж - режисер Едуард Радзюкевич, виконавець головної ролі Михайло Беспалов. Антураж мало змінився - курортні пейзажі Туреччині знову в кадрі. Та й у ролі композитора знов таки "з'ївший свій паспорт" Аркадій Укупник. Напевно, варто порадити цей фільм хіба що тим, кому сподобалася перша частина. Є такі?

Loading the player ...

Другий російський фільм, який стартує в Україні в перший тиждень жовтня - нова стрічка Кіри Муратової "Вічне повернення". У світовий прокат картина вийшла ще в листопаді 2012-го, але до пострадянського простору добралася лише через рік.

На екрані кілька десятків разів різні пари акторів вимовляють один і той же діалог, ставлячи одну і ту ж ситуацію - це продюсер показує інвестору проби до фільму померлого режисера. На Римському кінофестивалі критики охрестили "Вічне повернення" гіпнотичною воронкою і відзначили його оригінальність, гумор, ритм і поезію.

Це вже шостий фільм Муратової, в якому знялася Рената Літвінова - вона виконує головну роль, музичний супровід забезпечує давня подруга актриси Земфіра. Чоловічі типажі взяли на себе Сергій Маковецький та Олег Табаков. Враховуючи акторський склад, фільм, без сумніву, заслуговує на увагу - все ж таки йдеться про одних з кращих акторів сучасної Росії.

Loading the player ...

Наостанок - "Епідемія", іспанська історія про черговий апокаліпсис. На цей раз до неї підійшли дуже оригінально. Ніяких зомбі і астероїдів - всі люди в світі стали відчувати страх відкритого простору і сховалися в затишних місцях, боячись вийти.

У центрі картини офісний клерк, якого вдома чекає вагітна дружина - йому необхідно дістатися до неї, уникаючи появи на вулиці. Критики хвалять операторську роботу і музичний супровід, сюжет також інтригує. Зазначимо, що на рахунку братів-режисерів Давида і Алекса Пасторів вже є фільм про постапокаліптичному майбутньому - їх "Носії" заслужили досить непогані відгуки.

Loading the player ...
ЮШ 4 жовтня 2013


Avatar
Ім'я:
22 травня 2024
Гость
Гость 06 жовтня 2013 09:58
0
Всем кто хочет финансово поддержать украинское кино обязательно нужно сходить на этот фильм. А то росийская пропаганда уже в печенках
.

популярні статті


Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny) Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny)

(стрічка Crossing, фестиваль Sunny Bunny)

22 квітня 2024 3449
Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny) Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny)

фестиваль Sunny Bunny

25 квітня 2024 3379
Що у кіно? Прем'єри тижня (25 квітня - 1 травня) Що у кіно? Прем'єри тижня (25 квітня - 1 травня)

Екшн з Ґослінґом і Блант, українська комедія, японське аніме, а також мелодрама і жахи.

24 квітня 2024 1013
Що у кіно? Прем'єри тижня (2 травня - 8 травня) Що у кіно? Прем'єри тижня (2 травня - 8 травня)

Любовний трикутник Зендеї, українські документалки та інші новинки прокату.

1 травня 2024 782