Фільм Уявні друзі 2024

WEEKEND: порятунок землі чи кінець світу?


WEEKEND: порятунок землі чи кінець світу?

Чий молот летить по Лондону, прагнучи розтрощити голову чергового лиходія? Та це ж Тор повернувся на нашу нещасну планету! Зустрічайте - "Тор: Царство темряви", чергова історія про те, як Супергерой рятує Землю (і мимохідь всесвіт ) від смертельної небезпеки.

Цього разу в режисерське крісло однієї з франшиз студії Marvel сів Алан Тейлор - постановник, який раніше спеціалізувався на серіалах ("Гра престолів", "Божевільні", "Рим"). Під чуйним керівництвом Джоса Уідона він позбавив сіквел зайвого драматизму першої частини і представив на суд глядачів дуже приємне поєднання ефектного блокбастера та історії про те, що боги, мовляв - теж люди.

Разом з Крісом Хемсвортом на екран повертаються Наталі Портман, Том Хіддлстон (дами, ваш вихід), Ентоні Хопкінс - загалом, всі ключові персонажі в зборі. Роль антагоніста приміряв на себе Кріс Екклстон - один з "Докторів Хто" перевтілився у моторошного ельфа на ім'я Малекіт. Ну і без цікавих камео не обійшлося - заздалегідь не будемо розкривати карти.

Loading the player ...

"Тор" - не єдиний подарунок любителям фантастики на цьому тижні. Одночасно з екранізацією коміксу виходить "Гра Ендера", чиєю літературної основною є роман американського письменника Орсона Скотта Карда. У недалекому майбутньому ( 2135-й рік) людство відбивається від атак інопланетян і, щоб здолати суперника, створюється команда з найталановитіших дітей планети. Одному з них - Ендеру - належить стати головною надією людства. Головну роль виконав 16-річний Ейса Баттерфілд, відомий  по "Хлопчику в смугастій піжамі " і "Хранителю часу".

Книга була видана ще в 1985-му році, але Орсон Скотт Кард постійно відмовлявся від пропозицій кіностудій, бажаючи сам перенести свою історію на екран. У підсумку письменник став співзасновником студії Fresco Pictures, сам написав сценарій і виступив у ролі продюсера картини.

За "важку артилерію" тут відповідають Харрісон Форд і Бен Кінгслі, які, на жаль, виглядають ще старіше на тлі молоді. Цікаво, що багатьох акторів українські глядачі не так давно могли бачити у фільмах, що виходили у нас в прокат: Віола Девіс знялася в "Полонянках", Хейлі Стейнфілд в "Ромео і Джульєтті", а Ебігейл Бреслін - в "Лімбі".

Критики називають "Гру Ендера" дитячою відповіддю "Зоряному шляху". Не найгірше порівняння, погодьтеся.

Loading the player ...


"Життя Адель" -  переможець 66-го міжнародного Кансського кінофестивалю. Історія терзань юної дівчини Адель (Адель Екзаркопулос), яка несподівано для себе закохується в незнайомку. Проблема в тому, що у Адель вже є хлопець, але тепер до нього зовсім не тягне...

Французький режисер Абделатіф Кешиш адаптував графічний роман "Синій - самий теплий колір", та так захопився, що хронометраж його стрічки склав цілих три години. Відгуки різняться - від "чудових щирості і пристрасті" до звинувачень у порнографії. Журі у Каннах свою думку висловило, тепер такий шанс є і в українських любителів кіно.

Loading the player ...


Відомий американський комік Сет Роген, який вже зробив собі певне ім'я в якості сценариста ("Ананасовий експрес", "SuperПерці"), вирішив піти далі. Він представляє свій режисерський дебют - чорну комедію про апокаліпсис "Це кінець".

Підбором акторів Роген довго не морочився - тут усі  його близькі друзі, з якими Сет працював вже не раз. Джона Хілл, Пол Радд, Джей Барушель і, звичайно, головна зірка - іноді дозволяє собі поваляти дурня в картинах подібного плану Джеймс Франко.

За словами творців фільму, імпровізації в ньому чи не більше, ніж сцен, прописаних у сценарії. Результат вийшов, м'яко кажучи, неоднозначним - більш дивного і вульгарного гумору не доводилося бачити давно. "Амеріканщіна" у всій красі.

Loading the player ...

Своя історія про кінець світу є і у росіян - "Віддати кінці" від Таїсії Ігуменцевої, якій лише в січні виповниться 25 років. Жителі маленького села дізнаються про те, що насувається апокаліпсис, і тепер кожен день живуть, як останній, наважуючись на найвідчайдушніші вчинки. Уявіть їх здивування, коли кінець світу відміняється...

Критики натякають на те, що Ігуменцева не посоромилась перейняти кращі ідеї Еміра Кустуріци, і від цього фільм тільки виграв.

Loading the player ...

На постері комедії "Він набагато популярніше, ніж ти" красуються Бен Стіллер і Джессі Айзенберг, але це лише приманка - знаменитості дружать з молодим режисером Майклом Урі і погодилися засвітитися в його дебютному повному метрі.

Головні ролі тут виконують мало відомі актори, а в центрі історії колишня зірка інді-фільмів, яка стрімко втрачає популярність і намагається її повернути, знявши свою власну стрічку. Інтригує ? Ні? Отож бой й воно.

Loading the player ...

На цьому тижні в Україні починають показувати одну з головних подій цього року в російському кінематографі - драму "Географ глобус пропив" з Костянтином Хабенським у головній ролі. Фільм знятий за однойменним романом відомого письменника Олексія Іванова, лауреата кількох престижний премій в галузі літератури.

Хабенський втілив у життя образ учителя Віктора Служкіна - трохи алкоголіка, трохи ловеласа, трохи романтика, але нескінченно самотньої (незважаючи на наявність дружини і дитини) людини. Фільм справив фурор на кінофестивалі "Кінотавр" у Сочі і отримав приз на Одеському кінофестивалі. Що цікаво - режисер Олександр Велединський був співавтором сценарію популярного телесеріалу "Бригада".

Loading the player ...

Прокат не обмежується одним фільмом за участю Хабенського - стартує також "Распутін", в якому Костянтин, щоправда, не на перших ролях. Соло виконує тут "почесний громадянин Росії" Жерар Депардьє. Прем'єра картини про взаємини таємничого Григорія Распутіна і імператора Миколи II (Володимир Машков) відбулася у Франції ще в 2011-му році, але російські дистриб'ютори запросили режисера Іраклія Квірікадзе, щоб той вніс свої "творчі правки". У результаті вийшло, по суті, два фільми, а Депардьє заговорив голосом Сергія Гармаша.
 

Loading the player ...
ЮШ 6 листопада 2013


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024

популярні статті


Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny) Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny)

Короткометражний сонячний зайчик (фестиваль "Sunny Bunny")

21 квітня 2024 3156
 Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів

Фестиваль Sunny Bunny у Києві. Сонячний зайчик у складні часи

20 квітня 2024 3151
Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny) Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny)

(стрічка Crossing, фестиваль Sunny Bunny)

22 квітня 2024 3092
Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny) Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny)

фестиваль Sunny Bunny

25 квітня 2024 3004