Фільм Уявні друзі 2024

І "Оскар" вручається...Частина 2


І

 Продовжуємо публікацію списку стрічок, прем‘єри яких відбудуться цієї осені і які найвірогідніше претендуватимуть на отримання номінацій на «Оскар»-2017.

6. «Засновник», Джон Лі Хенкок. Майкл кітон продовжить полювання на «Оскара» роллю Рея Крока, одного із засновників «Макдональдса».
7. «Об’єднане королівство», Емма Ассанте. Шансів цій картині додає минулорічний расовий скандал на «Оскарі», відомий як #OscarSoWithe. Справа в тому, що головні герої цієї стрічки – Серетсе Хама, король Бечуаналенда (нині – республіка Ботсвана) та його дружина, уродженка Лондона Рут Уільямс у виконанні Розамунд Пайк. Події мали місце в 30-х роках минулого сторіччя.
8. «Прибуття», Дені Вільньов. Академія зазвичай не дуже жалує фільми про прибульців, але якщо хтось і може змінити цю ситуацію, то це Дені Вільньов, автор «Полонянок» та «Сікаріо». В центрі історії – експерт з лінгвістики (Емі Адамс), яка має встановити, чи є прибульці загрозою для землян. На думку експертів, фільм «Прибуття» обіцяє бути чимось більшим, ніж просто блокбастер про інопланетян.
9. «Американська пастораль», Юен макГрегор. Відомий актор Юен МакГрегор робить вагому заявку на місце в пантеоні значних режисерів. За чутками, його «Американська пастораль» за романом великого американського письменника Філіпа Рота дуже близька за духом та напрузі своєму першоджерелу і за атмосферою чимось схожа на «Красу по-американськи», яка отримувала «Оскара» в категорії «Кращий фільм».
10. «Жінка 20-го століття», Майк Міллс. Головна родзинка цього фільму – Аннетт Бінінг, яка може включитися в боротьбу за «Оскара»: вона вже 4 рази номінувалася на цю нагороду, але жодного разу її не отримала. Також в акторському складі стрічки Грета Гервіг та Елль Фаннінг.
11. «Мовчання», Мартін Скорсезе. Навряд чи цей фільм сягне комерційних висот «Вовка з Уолл-стріт», але оскарівські шанси його дуже високі. Ця історія (адаптація роману японця Сушаку Ендо) про двох монахів-єзуїтів (Ендрю Гарфілд та Адам Драйвер), які вирушають до Японії на пошуки священика, який втратив віру (Ліам нісон), є найскладнішим проектом в кар’єрі Скорсезе – він ішов до реалізації його двогі 23 роки.
12. «Тринадцятий», Ава Дюверней. Те, що цей фільм претендуватиме на «Оскар», стало ясно одразу після оголошення про те, що він відкриватиме Нью-Йоркський фестиваль. Справа в тому, що «Тринадцятий» - перший неігровий фільм, якого удостоєно такої честі. До того ж він напевне приверне увагу своєю актуальною темою про расову нерівність в США.
13. «Благодать», Джеймс Марш. Після успішної «Теорії всього», Джеймс Марш знову повертається на знайому йому жанрову територію з черговим байопіком: цього разу мова піде про бізнесмена Дональда Кроухьорта, який 1968-го року взяв участь в навколосвітній гонці на яхтах. Шанси на успіх в гонитві за нагородами цієї стрічки підтримають актори-володарі «Оскара» - Колін Ферт та Рейчел Вайс.
 Далі буде…
Алексей Першко 18 серпня 2016


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024

популярні статті


Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny) Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny)

Короткометражний сонячний зайчик (фестиваль "Sunny Bunny")

21 квітня 2024 3157
 Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів

Фестиваль Sunny Bunny у Києві. Сонячний зайчик у складні часи

20 квітня 2024 3151
Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny) Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny)

(стрічка Crossing, фестиваль Sunny Bunny)

22 квітня 2024 3092
Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny) Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny)

фестиваль Sunny Bunny

25 квітня 2024 3004