Фільм Уявні друзі 2024

Купуй-скачай: прем'єри тижня на DVD


Купуй-скачай: прем'єри тижня на DVD
Жанр: комедія
Як можна здогадатися з назви, фільм знятий на основі серіалу «Кухня», який з успіхом пережив три сезони на телебаченні (з претензією на четвертий). Якщо бути більш точним, «Кухня в Парижі» - пряме продовження історії з телесеріалу. Зауваження більш ніж суттєве, адже непідготовленому глядачеві досить складно буде заглибитися в усі взаємини, а іноді й зрозуміти специфіку гумору якогось із героїв. Вийшов швидше розширений епізод з нового сезону, ніж повноцінний проект. Але й без того видовище вийшло досить цікаве, тому що «Кухня», мабуть, один з небагатьох проектів російського телебачення, спостерігати за яким хоча б не соромно.
Чи варто дивитися: швидше за все, лише за знайомства з телевізійним оригіналом. Хоча і випадковому глядачеві нудьгувати не доведеться.
Жанр: мультфільм
У чому причина відносного успіху проекту в країнах Європи, але шаленого - в США, здогадатися нескладно. Культура знаменитого конструктора LEGO прийшла до нас із значним запізненням і так і не стала чимось глобальним. Але в даному випадку все це зовсім неважливо, адже мультфільм догодить абсолютно будь-якій аудиторії. Для дітлахів це яскравий, веселий і дуже динамічний мультфільм, до того ж, з чудовим 3D. Аудиторія постарше буде вражена величезною кількістю референсів до класики на кшталт «Матриці» або «Шоу Трумана». Ну а особливо вдумливі помітять алегорії до політичного розкладу наших днів і зовсім нетипову як для анімаційного проекту мораль. Не дивуйтеся, якщо після перегляду з'явиться дике бажання побігти в магазин за конструктором.
Чи варто дивитися: «Лего.Фільм», мабуть, найінтелектуальніший мультфільм за останній час. Здається, Pixar може почати трохи нервувати.
Жанр: драма
Для тих, хто знайомий з творчістю Ларса фон Трієра, фільм стане ще однією спробою зрозуміти, що діється всередині знаменитого данського режисера. Якщо ж це буде ваше перше знайомство, то краще запастися надзвичайною витримкою і спробувати стерти свої рамки дозволеного на екрані. На цей раз визнаний майстер вибрав тему жіночого начала. Трієр веде відвертий діалог з глядачем, не боячись налякати або шокувати. За безліччю сцен сексу, лайки і насильства раптом усвідомлюєш, що все це не спроба викликати шквал емоцій, а цілком буденний прийом. Сексуальна вседозволеність для режисера всього лише метод більш глибоко розкрити свій погляд на слабку стать. Поділ на дві частини, як відомо, суто продюсерське рішення, але цілком грамотне, тому що історія обривається на самому піковому моменті, і ти негайно прагнеш продовження.
Чи варто дивитися: Трієр знову зняв фільм, який зрозуміти до кінця практично неможливо, але бажання подивитися від цього нітрохи не зменшується.
«Боєць»
Жанр: бойовик
Відразу обмовимося, що фільм не має нічого спільного з «Бійцем» Девіда О. Рассела. Це малобюджетний канадський спортивний бойовик, який в силу своєї невідомості був охрещений ідентично заради залучення хоч якоїсь уваги. Сюжет до болю знайомий, яскравих режисерських рішень теж шукати не доводиться, але проект цікавий хоча б участю в ньому Фамке Янссен і Джеймса Каана.
Чи варто дивитися: хіба що заради декількох впізнаваних імен, хоча це досить непереконливий аргумент.

Сергей Задко 26 червня 2014


Avatar
Ім'я:
8 травня 2024

популярні статті


 Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів

Фестиваль Sunny Bunny у Києві. Сонячний зайчик у складні часи

20 квітня 2024 3082
Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny) Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny)

Короткометражний сонячний зайчик (фестиваль "Sunny Bunny")

21 квітня 2024 3036
Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny) Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny)

(стрічка Crossing, фестиваль Sunny Bunny)

22 квітня 2024 3023
Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny) Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny)

фестиваль Sunny Bunny

25 квітня 2024 2925
Що у кіно? Прем'єри тижня (11 квітня - 17 квітня) Що у кіно? Прем'єри тижня (11 квітня - 17 квітня)

Фільм Ірини Цілик, байопік про Емі Вайнгаус, громадянська війна в США та інші новинки прокату.

10 квітня 2024 1287