Фільм Уявні друзі 2024

Купуй-скачай: прем'єри тижня на DVD


Купуй-скачай: прем'єри тижня на DVD
Жанр: мелодрама, комедія
Спостерігати за тим, як Нік Кассаветес працює в новому для себе жанрі, апріорі має бути цікаво. Режисер «Щоденника пам'яті» на цей раз знімає цілком нетривіальну історію про те, як обдурена коханка (Кемерон Діаз) і скривджена дружина (Леслі Манн) об'єднують свої зусилля, щоб назавжди зменшити апетити одного казанови. На початковому етапі фільм викликає позитивні емоції, багато в чому за рахунок прекрасного дуету двох актрис. Поки режисер грає на полі вже добре вивченої їм мелодрами, все досить мило. Але як тільки сюжет бере комедійний нахил, фільм поступово летить донизу. У кадрі з'являється Кейт Аптон з п'ятим розміром грудей, кулеметною чергою летять примітивні жарти про падіння, нудоту й випорожнення, а в фіналі взагалі починається кривава вакханалія. Гімн фемінізму в руках Кассаветеса вийшов швидше панахидою, бо стрічка чітко показує неспроможність жінок існувати без присутності хоча б одного чоловіка. Вони навіть дружити без спільного ворога не вміють.
Чи варто дивитися: «Інша жінка» - акторський дебют Нікі Мінаж. Ви точно помітите, який у неї величезний талант.
Жанр: фантастика, трилер
Террі Гілліам у похилому віці чи то в силу деякої втоми, чи то через прагнення розвинути вже знайомі теми зняв новий фільм з помітним реверансом у бік майже тридцятирічної «Бразилії». Маленька людина знову повстала проти незламного механізму бюрократії. Але тільки цього разу почуття міри майстра підвело. Тенденція останніх його робіт, де фантасмагорична оболонка явно превалювала над формою, тут зведена в абсолют. За всіма візуальними рішеннями ховається релігійна і філософська претензійність, в якій не закладено глибокого змісту, головне, щоб звучало переконливо.
Чи варто дивитися: шанувальники режисера можуть залишитися розчарованими, але випадкового глядача фільм має зачепити. Все ж стиль Гілліама виразно виділяється серед рутинної режисури.
Жанр: бойовик, фентезі
Ну навіщо так знущатися над грецькою міфологією? У фільмі про Геракла немає ні натяку на яку-небудь відповідність античним канонам. Тут навіть «Битва титанів» дослівною екранізацією здасться. Чорт з ним, на це ще можна закрити очі, якби у фільму були інші плюси. Величезна проблема в тому, що їх немає. Візуально стрічка виглядає дуже дешево (і це при затратах в 70 мільйонів!), головний герой у виконанні Келлана Латса абсолютно безхарактерний і нудний, а знято все з такою трагічною міною, ніби на екрані розгортається трагедія вищого сценарного калібру, хоча насправді це швидше кітчевий треш. А на чоловічі торси всі вже в «300 спартанцях» вдосталь намилувалися.
Чи варто дивитися: могло вийти смішно, якби не було так сумно.
Жанр: мультфільм, фантастика
Нашому глядачеві це навряд чи відомо, але в основу анімаційного фільму покладена серія коміксів, яка входить до п'ятірки найпопулярніших коміксів усіх часів. Ось вже більше 30 років Харлок не покидає відданих фанатів, з'являючись переважно у вигляді мультфільмів. Цей випадок - наймасштабніший, тому що на створення виділили 30 мільйонів, що для Японії просто колосальна сума. Шанувальники можуть радіти, тому що результат таких вкладень одразу помітний. Графіка у проекту по-справжньому чудова. Технологія захоплення рухів, вирішена в стилі традиційного аніме, створює разючу деталізацію зовнішнього вигляду і міміки героїв. Візуально тут претензій бути не може. Чого не скажеш про сценарій, який страждає від зайвого пафосу і загальної невиразності. Але такі проекти мало хто дивиться заради сценарної майстерності. Їм би пригод, та якомога більше.
Чи варто дивитися: цільова аудиторія, яка складається з підлітків, буде просто в захваті. Решта глядачів можуть оцінити проект хоча б зі спонукань особисто перевірити, до чого дійшли сучасні технології.

Сергей Задко 23 вересня 2014


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024

популярні статті


Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny) Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny)

Короткометражний сонячний зайчик (фестиваль "Sunny Bunny")

21 квітня 2024 3157
 Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів

Фестиваль Sunny Bunny у Києві. Сонячний зайчик у складні часи

20 квітня 2024 3151
Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny) Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny)

(стрічка Crossing, фестиваль Sunny Bunny)

22 квітня 2024 3092
Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny) Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny)

фестиваль Sunny Bunny

25 квітня 2024 3004