Фільм Уявні друзі 2024

Купуй-скачай: прем'єри тижня на DVD


Купуй-скачай: прем'єри тижня на DVD
Жанр: драма
Колись про цей фільм говорили як про претендента на найпрестижніші нагороди. Воно й не дивно: коли в пару ставлять Дюваля та Дауні мол., чекаєш як мінімум чогось переконливого. Після прем'єри всі ці розмови зійшли нанівець. Комусь картина здалася занадто консервативною, хтось лаяв клішований і поверхневий сценарій. Тільки в одному не сумнівався ніхто: акторський склад такого масштабу може врятувати навіть найочевидніший провал. Записувати в аутсайдери «Суддю» було б багато в чому несправедливо, хоча задовольнятися місцем десь між «талановито» і «невдало» доля теж не найприємніша.
Чи варто дивитися: досить неоднозначна картина, де кількість плюсів і мінусів не має чіткого балансу. Приймати остаточне рішення можна лише в індивідуальному порядку.
Жанр: жахи, фентезі
Вітчизняні прокатники, на відміну від російських, вирішили не позбуватися від сумнівної приставки «Untold» в оригінальній назві, що передбачає певну інтерпретацію звичного образу канонічного кровопивці. У руках недосвідченого режисера і таких самих сценаристів ця задумка перетворилася на дивний кросовер, де надто дивним чином поєднали класичних персонажів на кшталт Баби-яги або Калігули, причому всі вони абсолютно невиразні. «Дракула» справляє гнітюче враження прохідного підліткового коміксоїда, хоча міг дозволити собі значно більше.
Чи варто дивитися: пересічна річ, яка не залишає ніяких емоцій після перегляду. А ми ж про фільм про видатного вампіра говоримо!
Жанр: драма
Кшиштоф Зануссі - живий класик польського кіно. На жаль, за останньою роботою майстра цього не скажеш. Нова картина Зануссі дидактично і дуже пафосно говорить про абсолютно пересічні речі. Майже двогодинне полотно можна легко вмістити у кілька рядків, але режисер відчайдушно вірить, що такого до нього ніхто не знімав і на такі теми ніхто не говорив. І продовжує тиснути авторитетом.
Чи варто дивитися: фільм залишає після себе дивне відчуття, ніби тобі з величезною помпою піднесли пшик.

Сергей Задко 4 лютого 2015


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024

популярні статті


Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny) Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny)

Короткометражний сонячний зайчик (фестиваль "Sunny Bunny")

21 квітня 2024 3156
 Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів

Фестиваль Sunny Bunny у Києві. Сонячний зайчик у складні часи

20 квітня 2024 3151
Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny) Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny)

(стрічка Crossing, фестиваль Sunny Bunny)

22 квітня 2024 3092
Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny) Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny)

фестиваль Sunny Bunny

25 квітня 2024 3004