Фільм Таро 2024

Купуй-скачай: прем'єри тижня на DVD


Купуй-скачай: прем'єри тижня на DVD
Жанр: драма
Іноді стагнацію російського кінематографу тривожать фільми, здатні говорити про щось інше, не кривити душею і з ходу брати за живе. «Левіафан» в контексті даного твердження явище унікальне: фільм поділив вітчизняного глядача на два полярних табори. Виявилося, що далеко не кожен готовий прийняти ті проблеми, з яких так різко зриває всі завіси Звягінцев. Ця політична притча - потужний удар по величі путінської Росії і хороший урок для майбутніх поколінь. Втім, головне тут зовсім не це. Що залишиться від фільму, якщо прибрати звідти політичний контекст? Вражаюче глибоке і талановите кіно, ось що.
Чи варто дивитися: безкомпромісна історія про нас і про той світ, у якому доводиться жити сучасникові. Дивитися в обов'язковому порядку.
Жанр: мультфільм
Бути першим - завжди непросто. «Бабай», наприклад, став першим українським повнометражним мультфільмом. По факту, це лише означає, що в занедбаному українському кінематографі взагалі не бралися за мультиплікацію, але звучить це так, ніби глядача чекає прорив. Поки колеги з Росії поставили на ноги касову франшизу про богатирів, наші аніматори просто спробували зняти хоч щось і випустити це в прокат, бо заморожувати проекти для вітчизняного кінематографу - справа звична. Закінчили - і на тому спасибі. Лаяти мультфільм можна довго, але який у цьому сенс? Вчитися на помилках все одно буде нікому.
Чи варто дивитися: спасибі, «Укранімафільм», ви старалися, але нічого не вийшло.
Жанр: фентезі
Завершення другої трилогії про Середзем'я обіцяло стати видовищем, яке так люблять шанувальники «Володаря перснів»: геть казковість і легковажність, хай живе драматичність і епічний розмах. З цієї точки зору «Битва п'яти воїнств» практично бездоганна. Пітер Джексон кидає собі виклик, і друга половина фільму складається з однієї суцільної екшн-сцени, від якої неможливо відірватися. Якщо ж вас захоплювала цілісність і дивовижна продуманість усіх деталей історії про Фродо, то фінал «Хоббіта» викличе як мінімум роздратування. Витівка перетворити тоненьку книжку в майже 9-годинне дійство зіграло з творцями злий жарт: сценаристам довелося дописувати неіснуючі сюжетні лінії, і, відповідно, в останньому фільмі все потрібно було привести до спільного знаменника. Тільки кого цікавить, що ж буде в любовної лінії ельфійки та гнома, коли з усіх боків на героїв навалюють зграї ворогів?
Чи варто дивитися: відверто кажучи, якби «Хоббіт» на екрані перетворився в один фільм, ціни б йому не було. Трилогія ж стала приємним, але безглуздим доповненням до величного «Володаря перснів».
Жанр: драма, біографія
Нова режисерська робота Тіма Бертона може злякати відданих шанувальників: тут вам ні мороку, ні дивакуватості. Та що там, навіть Деппа і Бонем Картер немає! Здається, ніби режисер намагається сказати глядачеві про те, що може знімати інакше, може не ховатися за візіонерством, а просто говорити за допомогою камери про життя і про самого себе. «Великі очі» - це кілька фільмів в одному. Тут і біографія художниці, і феміністичний протест, і гірка історія кохання. Бертон вперше в житті знімає для всіх, хочете ви цього чи ні.
Чи варто дивитися: фільм, який відчиняє дверцята до внутрішнього світу найбільш ексцентричного режисера сучасності.

Сергей Задко 29 березня 2015


Avatar
Ім'я:
15 травня 2024

популярні статті


Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny) Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny)

Короткометражний сонячний зайчик (фестиваль "Sunny Bunny")

21 квітня 2024 3433
 Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів

Фестиваль Sunny Bunny у Києві. Сонячний зайчик у складні часи

20 квітня 2024 3308
Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny) Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny)

(стрічка Crossing, фестиваль Sunny Bunny)

22 квітня 2024 3242
Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny) Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny)

фестиваль Sunny Bunny

25 квітня 2024 3170