Фільм Уявні друзі 2024

Новий вимір реальності


Новий вимір реальності

Новий Рік… Так,  це пора нових надій, сподівань, планів, і, мабуть, головне – подарунків. Саме такий і вирішила зробити кіноманам мережа СінемаСіті на початку Нового 2018 Року, презентувавши новий «Зал 4dx», в кінотеатрі мережі, що знаходиться в ТРЦ «OceanPlaza». Власне, це другий кінотеатр, що використовує дану технологію в Києві – перший знаходиться в розпорядженні «Планета Кіно».
Пару слів про історію і сенс технології. 4DXрозпочала свій похід «в маси», народившись з формату простих розважальних атракціонів,  з легкої руки південнокорейської компанії  «CJ 4DPLEX», - яка, дебютувавши в 2009  розпочала тріумфальний похід країнами світу – і  який зараз є представленим в 50 країнах, а в Україну ця цікавинка прийшла з 2014 року. 

Кіно ніби «приходить до глядача»  взал з наступним спектром ефектів: обертання і поштовхи крісел; водяні бризки і вітер як з фронту, так і з тилу; подача пара в зал (він же туман, він же дим); фронтальний загальний вітер; миготіння стробоскопів; ароматичний пар; як родзинка залу тут присутній навіть…сніг. До речі, сніг є Дійсно унікальною та неповторною родзинкою серед кінотеатрів і особливо даного кінозалу Сінема Сіті, аналогів якому, на теренах України, не було до нині.
Відкриття залу – це була надзвичайна, титанічна робота – оскільки крім власне «коробки» це ціла приховані мережа багатьох кілометрів кабелю, з цілою компресорною, стробоскопи, вентілятори, генератори, платформи, що керуються центральним процесором – разом з новим проектором Barco. Сам процес створення фільму теж достатньо кропіткий, їм відають чаклуни з корейської компанії, увесь «магічний період» триває біля місяця, після чого презентується мейджорам – і після погодження з  ними – потрапляє в міжнародний прокат.
Отже, гостям презентації, яка відбулась 29 грудня 2017 року в невимушеній, святковій і дружній атмосфері «СінемаСіті»  були продемонстровані ряд демонстраційних відеороликів, та чудовий анімаційний фільм «Фердинанд» режисера КарлусаСалданьї на основі книги «Історія Фердинанда» Ліфа Мунро. Сюжет мультфільму оповідає історію надзвичайно доброго бика, що з дитинства мріяв не про кар‘єру  на арені  кориди- а про мирне життя в гармонії з природою. Здавалось, його мрія б і здійснилась вповні, проте випадок його повертає на тренувальну ферму… Як за стилістичним наповненням, так і наповненням 4dx-ефектів анімаційна стрічка виглядає ненав‘язливою, цільною і гармонійною, проте такою, що змогла показати увесь спектр ефектів - вповні. Тебе і гойдає зі сторони у сторону. Іі нахиляє так аби Ти бачив кіно під тим же ракурсом, що й герої картини. А води кіномережа  просто не шкодує, ллється настільки вправно, що відчуваєш сльоту на собі і дрижаки від холодного вітру. в такі моменти так хочеться витертись теплим рушником і змити увесь жаль, особливо якщо це драматичний єпізод фільму. Добре, що ми перед сеансом запаслись серветками. До речі, одвічне питання адміністрації до глядачів, здебільшого одностороннє і чисто жартома - чи варто роздавати дощовики. На думку авторів, дощовики не потрібні адже саме завдяки спецефектам картина надає більшої реальності кіноподій. І саме в залежності від кількості використання ефектів - подвоює чи потроює характер відчуття реальності кінокартини та її фрагментів. Щоправда, більш спірним – як і в більшості стрічок 4DX – виявляється підбір «ароматичної складової», адже узагальнити для загалу його досить важко, і що виглядає (образно кажучи) найбільш схематичним.
В наступному – вже 2018 році – кінотеатром заплановано прем‘єри аж цілих 30 нових фільмів, а в 2017 – вже було презентовано три фільми. Сама презентація пройшла в теплій дружній атмосфері, зал представляла менеджер СінемаСіті Альона Ніцко, що стало прекрасним завершальним акордом чудового в плані кіноновинок – 2017 року. З Новим 2018 Роком!

© А. Недзельницкий, М-А. Бойко-Незаметдінова

root 30 грудня 2017


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024

популярні статті


Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny) Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny)

Короткометражний сонячний зайчик (фестиваль "Sunny Bunny")

21 квітня 2024 3156
 Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів

Фестиваль Sunny Bunny у Києві. Сонячний зайчик у складні часи

20 квітня 2024 3151
Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny) Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny)

(стрічка Crossing, фестиваль Sunny Bunny)

22 квітня 2024 3092
Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny) Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny)

фестиваль Sunny Bunny

25 квітня 2024 3004