Фільм Уявні друзі 2024

Одеса 2014. Спец покази: фільми лесбіянок і в'язня


Одеса 2014. Спец покази: фільми лесбіянок і в'язня

Сьогодні, 15 липня, вирішив не повторювати помилок вчорашнього дня і на якийсь час зав'язати з міжнародною конкурсною програмою і налягти на спеціальні покази.

Особливий інтерес викликала картина «Велкам хоум» Ангеліни Никонівському. У першу чергу, тому що її режисерська перша робота «Портрет у сутінках» отримала визнання на багатьох міжнародних кінооглядах ... Ні. Я збрехав. Мені немає ніякого справу до її першої роботи, а на цей фільм цікаво було піти, тому що ім'я Никоновій з деяких пір пов'язане з ім'ям актриси і режисера Ольги Диховичного. Причому пов'язано не в алегоричному сенсі, а узами шлюбу. 



Так, ось так буває, коли дві молоді, пашать здоров'ям, жіночністю і енергією дівчата раптом вирішують, що чоловіче все тлін ​​і створюють союз без, так би мовити, меча. І, так як, у фільмі «Велкам хоум» головну роль грає якраз Диховічна, то я небезпідставно вирішив, що без перчинки не обійдеться.

І, дійсно, у фільмі багато місце приділено нетрадиційної сексуальної орієнтації. Взагалі йдеться про долі емігрантів, які потихеньку собі живуть і виживають в Нью-Йорку, при цьому долі самих різних персонажів переплітаються між собою. Знято, чесно кажучи, злегка нудновато, але один раз якщо вже зовсім нічого робити, то подивитися можна. І, якщо ви, скажімо, лесбіянка або там трансексуал, то вам, напевно, взагалі торкнеться струни душі. 



Після показу відбулася прес-конференція, на який були присутні і режисер і актриса. Я пішов. Ніколи не пропускаю випадку послухати розумних жінок, а загальне враження від цієї активної у сфері кінематографії пари, у мене склалося саме таке, після прочитання їхніх біографій та інтерв'ю. Дівчата повністю виправдали мої сподівання, розумні, розкуті, красиві, чарівні, з такими людьми хочеться дружити і спілкуватися, незалежно від їх сексуальної орієнтації.

Про свою героїню у фільмі Диховічна сказала так: «Я зрозуміла, що Саша - це панк, всі ці роки жив всередині мене. Я була заспокоївшись людиною, яка спирається на зрозумілі речі, коли пріоритетом стає комфорт. Це приходить одночасно з віком, соціальним статусом і втомою від життя: в якийсь момент ти просто не можеш весь час бути на передовій. І ти робиш крок назад. А Саша, як панк, увірвалася в мене і сказала: «Йоу! Ти ще можеш тут пошустрить ». Тепер я точно знаю, що такий відважний крок необхідний кожній тридцятирічної жінки».

Ось такі справи, а зараз йду на показ фільму «Гамер», його автор Олег Сенцов в даний час нудиться в російській в'язниці за звинуваченням у тероризмі. Допомагав людина Майдану і ось до чого дійшло. Що ж, подивимося який він режисер.

Трохи пізніше. Ну що сказати, фільм однозначно варто подивитися тим, хто у своєму дитинстві рубався в перших відкрившихся комп'ютерних клубах, а також всім тим, кому в принципі небезінтересна тема. Звичайно, є претензії, є. І звук паршивий, бо знято у стилі «рукою дружбана на відеокамеру» і сюжет затягнутий, можна було б вкоротити фільм хвилин на 40 - і тільки виграв би.

Але в цілому, залишає швидше позитивне враження. Є зерна, над якими можна поміркувати і в кінці фільму режисер навіть залишає глядачеві місце для польоту фантазії.

Та й, звичайно, шкода самого Олега, який як-не як у в'язниці, і незрозуміло що з ним буде. Так що сходіть на фільм, коли вийде в прокат, підтримайте людину.

Віталій Ващук

Виталий Ващук 15 липня 2014


Avatar
Ім'я:
10 травня 2024

популярні статті


 Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів

Фестиваль Sunny Bunny у Києві. Сонячний зайчик у складні часи

20 квітня 2024 3120
Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny) Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny)

Короткометражний сонячний зайчик (фестиваль "Sunny Bunny")

21 квітня 2024 3109
Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny) Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny)

(стрічка Crossing, фестиваль Sunny Bunny)

22 квітня 2024 3062
Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny) Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny)

фестиваль Sunny Bunny

25 квітня 2024 2970