Фільм Ґарфілд у кіно 2024

Робокоп XXI-го сторіччя


Робокоп XXI-го сторіччя

Тринадцятого лютого в прокат в Україні виходить ремейк класичного фантастичного бойовика "Робокоп".

"Цей фільм кардинально відрізняється від попереднього "Робокопа", але зберігає його стиль, - говорить бразильський режисер Жозе Паділья, чий фільм "Елітний загін-2" щойно побив рекорд по зборах в Бразилії, рідній країні постановника.

Спочатку класичний бойовик 1987-го року мав знімати Дарен Аронофскі, але він зробив вибір на користь "Чорного лебедя", і ремейк опинився в руках Падільї. "Залізна людина" або "Людина-павук"? Навіть не говоріть мені про них", - обурюється Паділья.

"У нашому фільмі навіть немає лиходія, - стверджує бразилець. - Нема поганого хлопця. Не шукайте Джокера в цьому кіно". Цією фразою режисер може здивувати шанувальників фільму Пола Верховена, який не обійшовся без маніакального підступного антигероя.

"Цей фільм про те, до чого може дійти суспільство", - говорить зірка серіалу "Вбивство" Джоел Кіннаман, що виконує головну роль у фільмі. "Безіменні кораблі скидають бомби, але за кожним з них стоїть людина..."

"Роботи - непідкупні. У них немає упереджень. Людству вигідно їх використовувати. І так виходить, що погані хлопці в нашому фільмі... Не факт, що вони винні, - зазначає Паділья. - Можливо, вони й праві. Ми не відповідаємо на це питання. Просто доручаємо вирішувати його Алексу Мерфі - Робокопу".

На відміну від оригінального фільму, герой Кіннамана не вмирає. "Він залишається живим і розуміє, у що його перетворили", - говорить Джоел, відзначаючи, наскільки його герой відрізняється від персонажа Пітера Веллера.

"Ми піднімаємо питання психології, - стверджує Паділья. - Чи хоче він бути роботом? Як йому тепер жити? Як займатися сексом з дружиною? Як доторкнутися до сина?".

Крім відносин з родиною, Мерфі вчиться спілкуватися з доктором Деннетом, якого зіграв Гарі Олдмен. "Він створив істоту, - сміється Олдмен. - Він тепер батько, відповідальний за все".

"Я люблю класику", - вигукує Паділья. "Я думаю, версія Жозе висловлює шану до оригіналу", - говорить Еббі Корніш, що зіграла дружину Мерфі.

Познайомитися з новим баченням Робокопа українські глядачі зможуть вже через два тижні - 13-го лютого фільм Жозе Падільї вийде в прокат.

ЮШ 30 січня 2014


Avatar
Ім'я:
21 травня 2024

популярні статті


Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny) Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny)

Короткометражний сонячний зайчик (фестиваль "Sunny Bunny")

21 квітня 2024 3715
Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny) Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny)

(стрічка Crossing, фестиваль Sunny Bunny)

22 квітня 2024 3407
Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny) Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny)

фестиваль Sunny Bunny

25 квітня 2024 3340
Що у кіно? Прем'єри тижня (25 квітня - 1 травня) Що у кіно? Прем'єри тижня (25 квітня - 1 травня)

Екшн з Ґослінґом і Блант, українська комедія, японське аніме, а також мелодрама і жахи.

24 квітня 2024 971