Фільм Таро 2024

Тор. Таємниці фільму


Тор. Таємниці фільму
Сьогодні фільму «Тор» виповнюється 4 роки з моменту випуску на екрани. На честь цієї події портал kino-teatr.ua згадав факти про фільм, які ви могли не знати.
Коли Кріс Хемсворт і Ентоні Хопкінс вперше побачили один одного в костюмах, Хопкінс вигукнув: «Боже, та йому тепер і грати нічого не треба!»
Деніел Крейг відхилив пропозицію зіграти Тора.
Режисер фільму Кеннет Брана зізнається: він не може втриматися від сміху кожен раз, коли бачить сцену, де Тора збиває фургон.
Том Хіддлстон спочатку пробувався на роль Тора, але Кеннет Брана відчував, що він повинен зіграти антагоніста і віддав йому роль Локі.
У 2005 році фільм збирався знімати Меттью Вон, описуючи його як «народження героя, переплетення «Гладіатора» (2000) зі скандинавською міфологією». Крім того, в 90-х Сем Реймі хотів стати постановником «Тора» відразу ж після «Людини пітьми».
Стен Лі стверджує, що завжди хотів зіграти Одіна, але він був щасливий, коли дізнався, що Ентоні Хопкінс погодився на цю роль. Тим не менш, Лі отримав своє традиційне камео у фільмі.
Том Хіддлстон готувався до ролі, дотримуючись суворої дієти, як до початку зйомок, так і під час всього знімального процесу, щоб Локі мав мізерний, але голодний вигляд.
Довгий час головним фаворитом на роль Локі був Джим Керрі.
Кеннет Брана з дитинства був шанувальником «Тора». Коли Marvel Studios вибрали Брану на пост режисера, вони відправили йому повну колекцію коміксів про цього героя як довідковий матеріал для персонажа.
Том Хіддлстон вважав персонажа Локі дуже багатоплановим, тому будував акторську гру, спираючись на образи трьох різних акторів: Пітер О'Тул став зразком безрозсудності, у Джека Ніколсона була взята концепція персонажа на межі божевілля, а Клінт Іствуд додав гніву.
Людина, яка перша приїхала до вирви, це Джей Майкл Стражінскі - сценарист багатьох вельми успішних коміксів, в тому числі і про Тора.
Наталі Портман брала участь у написанні своєї ролі. Її надихали біографії жінок-учених, які вона прочитала перед зйомками.
Це перший фільм, який вийшов в прокат вже після того, як був випущений на DVD в Індонезії.
Остаточний вибір на роль Тора проводився між братами Крісом і Ліамом Хемсвортами. Кріс вважає це забавним: «Ми обидва пройшли весь цей шлях з Австралії і в підсумку боролися один проти одного».
Сергей Задко 7 травня 2015


Avatar
Ім'я:
18 травня 2024

популярні статті


Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny) Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny)

Короткометражний сонячний зайчик (фестиваль "Sunny Bunny")

21 квітня 2024 3595
 Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів

Фестиваль Sunny Bunny у Києві. Сонячний зайчик у складні часи

20 квітня 2024 3401
Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny) Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny)

(стрічка Crossing, фестиваль Sunny Bunny)

22 квітня 2024 3338
Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny) Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny)

фестиваль Sunny Bunny

25 квітня 2024 3270