Фільм Уявні друзі 2024

Українське кіно: Прем'єри року, що минає


Українське кіно: Прем'єри року, що минає

Цей рік став найбільш плідним для українського кінематографу, в порівнянні з попередніми. Багато з проектів були відзначені нагородами і призами на різних кінофестивалях і позитивно сприйняті публікою. Як наприклад, документальний фільм «Українські шерифи» (який відправився на Оскар від України), драма «Гніздо горлиці» (що отримала днями два призи на міжнародному фестивалі в Німеччині) та інші. 

Але найцікавіші проекти ще попереду, три з яких абсолютно різних жанрів, вийдуть в прокат до кінця року. Це історична драма «Жива», пригодницьке фентезі «Сторожова застава» і політична комедія «Слуга народу 2». 

Найближча прем'єра - історична драма «Жива» режисера Тараса Химича. Картина розповідає про реальну історичну особу - Ганну Попович, яка в 50-х роках минулого століття була зв'язною УПА. Можливо, багато з нас до теперішнього часу мало що знали про неї або не знали взагалі нічого, але цей фільм повинен пролити світло на історію жінки, яка, боролася за Україну, змінила багато життів і незважаючи на випробування війни, вижила і дожила до теперішнього часу.

Сюжет був заснований на спогадах самої Ганни Попович. Зйомки проходили серед мальовничої природи Карпат, що не може не відобразитися на позитивному сприйнятті фільму. А красивий саундтрек у виконанні Олександра Положинського (Був'є) «Закохані» додасть приємних емоцій. Спогади героїні, її побажання щодо сюжету фільму і сам трейлер обіцяють, що фільм буде не лише про війну і самовіддану боротьбу українських націоналістів проти радянського режиму, але і любов головної героїні і командира куреня Довбуша.

У 2015 році фільм «Незламна» режисера Сергія Мокрицького розповідав схожу історію - про нескорену жінку, Людмилу Павлюченко, яка пройшла крізь пекло війни. Ця стрічка стала однією з найуспішніших і відомих українських фільмів. Хочеться вірити, що фільм режисера Тараса Химича «Жива» буде також на висоті і не поступиться ані в поданні сюжету, ані в зйомках або грі акторів. Перевірити це ми зможемо зовсім скоро - в українському кінопрокаті прем'єра фільму відбудеться 24 листопада в кінотеатрі «Планета Кіно» і продовжиться орієнтовно до 30 листопада в усіх кінотеатрах країни (детальніше про сеанси тут та міста прокату тут).  

Loading the player ...

 

А ось творці якраз фільму «Незламна» - кінокомпанія Film.ua спільно зі студією «Кінороб» запропонують вашій увазі фільм в абсолютно новому жанрі для українського кіно - пригодницьке фентезі. Повнометражна стрічка під назвою «Сторожова застава» вийде в кінопрокат у кінці грудня. Це екранізація однойменної повісті письменника Володимира Рутковського. Історія про хлопчика, який, щоб врятувати майбутнє потрапляє в минуле - в часи, коли відбувалися бої між половцями і русичами і сам стає учасником битви. Фільм передбачає захоплюючі сцени боїв і комп'ютерні спецефекти. Поки що творці фільму представили тільки тизер фільму, з якого не можна сформувати думку про картину в цілому, але вона може бути цікава для того, щоб зрозуміти, наскільки українські кінематографісти впоралися з постановкою фільму в жанрі фентезі, який в новинку для вітчизняного кіно. Прем'єра відбудеться 22 грудня.  

Loading the player ...

 

А завершувати цей рік буде ще один нестандартний кінопроект, але такий, який вже так вподобався українським телеглядачам - політична комедія «Слуга народу 2», продовження історії 1 сезону однойменного серіалу, прем'єра якого була в 2015р. на телеканалі 1+1. В даному випадку йдеться про повнометражну кінострічку, яка коротко розповість про ті події, які будуть в повній версії 2 сезону, яка вийде в ефір в 2017р.

Творці фільму - студія «Квартал 95» і Володимир Зеленський, відомі на всю країну. Це і гумористичні шоу і телепередачі, і анімаційні і повнометражні фільми. Відмінною рисою більшості проектів є відверте висміювання і пародія на всю українську владу, порушення всіх актуальних новин, що відбуваються в країні і живий адекватний гумор.

Ну, а фільм «Слуга народу 2» - це історія президента мрії для українців (у головній ролі якого Володимир Зеленський) - який, на відміну від реальних, минулих і теперішніх, намагається робити все для свого народу. Чи вийде у нього виконати усі обіцянки, дані народу, ми дізнаємося зовсім скоро. Але, виходячи з трейлера, зрозуміле одне, що фільм буде дуже динамічним і заряджаючим вдало підібраною енергійною музикою і неповторним гумором, тому що такої вбивчої комедії ми ще не бачили! Чому так? Дивіться трейлер і приходьте до кіно! Прем'єра запланована на 24 грудня. 

Loading the player ...
© Автор анонсу Шерстобітова Наталія, Київ, 2016р.
Шерстобітова Н. 23 листопада 2016


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024

популярні статті


Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny) Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny)

Короткометражний сонячний зайчик (фестиваль "Sunny Bunny")

21 квітня 2024 3157
 Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів

Фестиваль Sunny Bunny у Києві. Сонячний зайчик у складні часи

20 квітня 2024 3151
Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny) Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny)

(стрічка Crossing, фестиваль Sunny Bunny)

22 квітня 2024 3092
Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny) Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny)

фестиваль Sunny Bunny

25 квітня 2024 3004