Active Lady

Божествений порядок по-швейцарськи


Новини: Божествений порядок по-швейцарськи

 Другий «Тиждень швейцарського кіно» представляє програму

 14 червня у кінотеатрі «Київ» розпочинається другий фестиваль «Тиждень швейцарського кіно», який зібрав у своїй програмі актуальні картини останніх років, відібрані на європейських фестивалях.
«Тиждень швейцарського кіно» відкриває хуліганська комедія «Стрікер». Стрікери – це відчайдухи, які вибігають оголеними під час масових заходів – наприклад, на футбольних матчах. Головний герой стрічки – вчитель фізкультури, який планує позбутися фінансових проблем, зайнявшись тренуванням стрікерів. На фестивалі комедій у Лос-Анджелесі стрічка отримала премію за найкращий іншомовний фільм та режисуру. Гостям «Тижня швейцарського кіно» фільм представлять режисер і продюсер Пітер та Девід Луїзі.
Також у програмі на глядачів чекає феміністська драма «Божественний порядок» режисерки Петри Фольпе. Як відомо, до 1971 року Швейцарія залишалася останньою західною республікою, де жінки не мали права голосу – фільм розповість про боротьбу простих жінок проти дискримінації. «Божественний порядок» отримав чотири премії фестивалю в Трайбеці та три національних премії Swiss Film Prize.
Італо-швейцарська мелодрама «7 днів» Рікардо Колла присвячена парі, яка знайомиться під час приготування весілля друзів. Зйомки стрічки пройшли на Сицилії, де відбуваються основні події.  
«Щоденник мого розуму» – психологічна драма про підлітка, який перед вбивством своїх батьків записує свій план у щоденник та передає його своїй викладачці літератури. У головній ролі – зірка французького кіно, лауреатка премії «Сезар» Фанні Ардан.
Мелодрама «Навколо Луїзи» спільного виробництва Швейцарії та Бельгії розповість про співачку, яка переосмислює своє життя після зустрічі з батьком, з яким вона не бачилася багато років.
Після закінчення фестивалю активісти та керівники кіноклубів зможуть провести покази швейцарського кіно у своєму місті в рамках проекту «Артхаус Клуб», для цього потрібно буде подати заявку на сайті club.arthousetraffic.com.
«Тиждень швейцарського кіно», організований Посольством Швейцарії в Україні, пройде у столичному кінотеатрі «Київ» з 14 по 18 червня.
Алексей Першко 5 червня 2018


Avatar
Ім'я:
5 травня 2024

популярні новини


Найбільші касові провали 2023 року Найбільші касові провали 2023 року

Проєкти студії Disney зайняли чотири місця з п’яти.

3 травня 2024 287
Марґо Роббі знайшла для себе новий комікс Марґо Роббі знайшла для себе новий комікс

Актриса може зіграти в екранізації «Евенджеліни» Роба Лайфелда, творця «Дедпула».

1 травня 2024 366
Тизер-трейлер фільму «Муфаса: Король лев» Тизер-трейлер фільму «Муфаса: Король лев»

Disney презентує приквел до однієї з найвідоміших своїх робіт.

30 квітня 2024 349
Український трейлер стрічки «Химера» Український трейлер стрічки «Химера»

Пригодницька романтична комедія від номінантки на «Оскар» Аліче Рорвахер.

1 травня 2024 248
Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха» Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха»

Кожен заслуговує на щасливий кінець.

23 квітня 2024 605