Фільм Ґарфілд у кіно 2024

По тонкому льоду

Фільм Мисливці на привидів: Крижана імперія
Режисер Джил Кінан, який відповідав разом із Джейсоном Рейтманом за сценарій попередньої ітерації "Мисливців за привидами", сів у режисерське крісло з наміром перевершити її комерційні досягнення. Поки що видається, що завдання це здійсненне, але насилу.
Нова команда мисливців за привидами, що вселилася в попередній частині франшизи в будівлю легендарної пожежної частини, періодично завдає навколишнім районам Нью-Йорка руйнування того чи іншого ступеня тяжкості. Мер міста обурюється, що і призводить до тимчасового відсторонення від обов'язків наймолодшої з мисливців - Фібі (Маккенна Грейс), яка бере за звичку ночами ходити в Центральний парк грати в шахи. Грає вона з привидом (у виконанні Емілі Алін Лінд). Незабаром над Нью-Йорком (і всім світом, звісно) нависає серйозна загроза у вигляді стародавнього зла на ім'я Гаррака, а шахістка-привид повинна буде зіграти чималу роль у цій ситуації.
Завдання, яке звалив на свої плечі Джил Кінан, посилюється високим рівнем очікувань щодо комерційного боку питання - якщо попередня частина франшизи зіграла вагому роль у поверненні американського прокату до відносної норми після епідемії COVID-19, то від нинішньої стрічки чекають, що вона зможе підтримати рух вгору бокс-офісу після страйку акторів і сценаристів, розпочатий другою частиною "Дюни" та четвертою частиною "Панди Кунг-фу". Важко сказати, чи виправдаються ці сподівання в решті світу, але успіх цієї стрічки в українських кінотеатрах під сум: і не в останню чергу тому, що світове зло видається великій кількості наших глядачів цілком персоніфікованим, а не у вигляді абстрактних привидів.
0
Алексей Першко 19 березня 2024

22 травня 2024