Active Lady

Емір Кустуріца відмовився від громадського життя


Новини: Емір Кустуріца відмовився від громадського життя

"У мене немає мотивації боротися далі", - заявив режисер.


Сербський режисер Емір Кустуриця публічно заявив, що відмовляється брати участь у суспільному житті, а саме давати будь-які інтерв'ю, висловлюватися про політику та займати державні посади.

Таке рішення постановник прийняв у зв'язку з недавнім скандалом, пов'язаним з безпідставними звинуваченнями в розтраті державних коштів, що прозвучали на його адресу на початку цього року.

Після перевірки діяльності керівництва заповідника Мокра-Гора, директором якого був Кустуриця, ревізори повідомили, що виявили різні зловживання у витрачанні бюджетних коштів на суму 2,7 мільйона євро. Режисер спростував всі висунуті звинувачення. За його словами, мова у всіх перерахованих випадках насправді йде не про нецільове витрачання коштів, а про порушення правил фінансової звітності.

В одному зі своїх останніх інтерв'ю Кустуриця сказав, що згаданий скандал став останньою краплею, що переповнила чашу його терпіння. "У мене немає мотивації боротися далі", - підкреслив він. - «Для ЗМІ я мрець».

Раніше режисер пояснював, що, наприклад, йому ставлять у провину єдину закупівлю парком будівельного матеріалу на суму близько 8 тисяч євро, тоді як фінансова бюрократія вимагає від нього це робити "протягом року по 15 маленьким чеками".

Що стосується претензій з інвентаризації основних засобів, то, за його словами, ревізійна комісія знайшла порушення в тому, що облік майна був проведений без оформленого рішення про створення інвентаризаційної комісії.

Нагадаємо, що в 2005 році Емір Кустуріца став лауреатом премії Філіпа Ротьє за свій архітектурний проект - поселення Дрвенград в гірському районі Златібор в Сербії. Кустуриця зацікавився цією місцевістю ще під час зйомок фільму «Життя як диво», які проходили в околицях села Мокра Гора. За словами Кустуриці, після втрати рідного міста (мається на увазі Сараєво, куди він відмовляється повертатися) йому хотілося побудувати свою власну село. Село було відкрите 25 вересня 2004 року, в день прем'єри фільму «Життя як диво». Повністю побудований з дерева Дрвенград - не населений пункт, але туристичний об'єкт, на території якого діють православна церква, музей, бібліотека, кінотеатр. Станом на 2011 рік офіційний дохід "Лотіки" перевищував 1,5 мільйона євро, у фірмі було зайнято 43 співробітника. 

Sushchenko 30 квітня 2013


Avatar
Ім'я:
4 травня 2024

популярні новини


Найбільші касові провали 2023 року Найбільші касові провали 2023 року

Проєкти студії Disney зайняли чотири місця з п’яти.

3 травня 2024 219
Бокс-офіс США. «Суперники» очолили кінопрокат Бокс-офіс США. «Суперники» очолили кінопрокат

Глядачі вирішили піти подивитися на пристрасну гру Зендеї.

29 квітня 2024 428
Марґо Роббі знайшла для себе новий комікс Марґо Роббі знайшла для себе новий комікс

Актриса може зіграти в екранізації «Евенджеліни» Роба Лайфелда, творця «Дедпула».

1 травня 2024 337
Український трейлер стрічки «Химера» Український трейлер стрічки «Химера»

Пригодницька романтична комедія від номінантки на «Оскар» Аліче Рорвахер.

1 травня 2024 224
Тизер-трейлер фільму «Муфаса: Король лев» Тизер-трейлер фільму «Муфаса: Король лев»

Disney презентує приквел до однієї з найвідоміших своїх робіт.

30 квітня 2024 323