Active Lady

Все це рок-н-рол


Новини: Все це рок-н-рол

Усі, хто пережив п'ятницю 13-е, мабуть і не здогадувались, що в передпасхальній метушні світ скромно вшанував всесвітній день рок-н-ролу. Щорічно знаменита Зала слави рок-н-ролу поповнюється новими найменуваннями груп і виконавців. Сьогодні у Клівленді відбудеться урочиста церемонія, під час якої будуть вшановувати нових членів Зали. А саме такі видатні гурти, як Guns N'Roses, Beastie Boys і Red Hot Chili Peppers. У кінематографі рок-музиканти з'являлись не лише як вигадані персонажі, але і як реальні. Про стрічки присвячені рок-музиці далі.

Вудсток (Woodstock. 3 Days of Peace & Music, реж. Майкл Ведлі)

Лауреат премії «Оскар» у категорії документального кіно. Фільм, який у історії кіно залишається однією з найвидатніших посвят рок-н-рольній культурі. Історія знаменитого фестивалю “Вудсток» 1969 року.

Видання «Entertainment Weekly» назвало цю стрічку еталоном концертних відео и однією з найбільш захопливих, будь коли створених документалок. До монтажу фільму був залучений маловідомий тоді Мартін Скорсезе, який багато років по тому випустив власну стрічку про «The Rolling Stones». Незважаючи на чималий хронометраж у фільмі є відсутніми виступи деяких колективів, які виступали на «Вудстоку». Наприклад обділеним увагою залишився гурт «The Grateful Dead».

Детройт – місто року (Detroit Rock City, реж. Адам Ріфкін)

Історія близька кожному підлітку, який мріє потрапити на концерт улюбленого гурту. У фільмі такою командою виступають знамениті представники глем-року "Kiss". Юні герої - Джем, Хоук, Лекс і Тріп марять розмальованими рок-ідолами. Їх обов’язок, як справжніх фанатів, потрапити на виступ гурту у Детройті. Герої ладні оминути будь-які перепони, аби вгамувати власний максималізм. Глядачів у цій стрічці сповна потішить хороший гумор, відчутна драйвовість і навіть романтика. Тому історія у фільмі не залишить байдужим нікого, адже щось подібне було у кожного.

Рок-зірка (Rock Star, реж. Стівен Герек)

Історія мрії, яка втілилась у реальність. Ми бачимо як головний герой у провінції грає в дома на гітарі, наслідуючи улюблений рок-гурт «Steel Dragon». Герою випадає унікальний шанс стати учасником колективу, відчути усі злети і падіння справжньої рок-зірки. Ця стрічка, в основі якої лежить реальна історія Тіма Овенса та групи «Judas Priest», переповнена казково комічними ситуаціями, тому буде цікава не лише шанувальникам важкої музики, а й звичайному глядачеві.
Рок-хвиля (The Boat That Rocked, реж. Річард Кертіс)

Режисер чудового ромкому «Реальне кохання» відзняв досить схожу за формою комедію «Рок-хвиля». Сюжет розвивається у 60-их роках, і мовить про піратську радіостанцію, яка транслювала справжній рок-н-рол у часи, коли така музика не була пошанована властями. «Рок-хвиля» здобула неоднозначні відгуки, де в основному покритикованою є її заплутана сюжетна лінія. Стара модель ідеології протистоїть бунтарському духу молодих людей. Закон проти вільнодумної радіохвилі, яка уособлює ейфорію і вседозволеність. Стрічка зацікавлює з першого і до останнього кадру.

Коли ти інший (When You’re Strange, реж. Том ДіЧілло)

Вперше показана на кінофестивалі незалежного кіно «Санденс», документальна стрічка про «The Doors» залишилась одним із добротних прикладів біографічного кіно. Фільм потерпів дві переозвучки. В другій версії оповідачем виступив знаний прихильник рок-музики Джонні Депп. Фільм концентрується навколо легендарної постаті лідера гурту, трагічний фінал якого не дає спокою фанам і до сьогодні. З неймовірним тремтінням і любов’ю вибудований кожен кадр фільму. А ідеальний музичний супровід не залишає жодних натяків на фальш. Один із учасників культового гурту назвав фільм «істинною історією The Doors», а також «анти – Олівером Стоуном». Адже відомо, що режисер Олівер Стоун свого часу поставив художній фільм про життя і творчість гурту, де роль Джима Моррісона зіграв Вел Кілмер.

mivanukha 14 квітня 2012


Avatar
Ім'я:
4 травня 2024

популярні новини


Найбільші касові провали 2023 року Найбільші касові провали 2023 року

Проєкти студії Disney зайняли чотири місця з п’яти.

3 травня 2024 238
Бокс-офіс США. «Суперники» очолили кінопрокат Бокс-офіс США. «Суперники» очолили кінопрокат

Глядачі вирішили піти подивитися на пристрасну гру Зендеї.

29 квітня 2024 434
Марґо Роббі знайшла для себе новий комікс Марґо Роббі знайшла для себе новий комікс

Актриса може зіграти в екранізації «Евенджеліни» Роба Лайфелда, творця «Дедпула».

1 травня 2024 345
Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха» Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха»

Кожен заслуговує на щасливий кінець.

23 квітня 2024 591
Український трейлер стрічки «Химера» Український трейлер стрічки «Химера»

Пригодницька романтична комедія від номінантки на «Оскар» Аліче Рорвахер.

1 травня 2024 230