Фільм Таро 2024

Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів


 19 травня, в Києві відкрився "First Ukrainian LGBTQIA+Film Festival" "Sunny Bunny" - відкриття якого проходило в київському кінотеатрі "Жовтень" при підвищеному рівні заходів безпеки. Звісно, як людині, що цікавиться різними жанрами і напрямами кіно, мені досить цікаво ознайомитись і з цим напрямом.

Взагалі, якщо звертатись до світу сучасного західного і американського кінематографу, то він давно вже відкрив "заборонену" тематику. Відкрив, у світі як повноформатних сюжетів, так і в контексті інших художніх і документальних сюжетів. Якщо подивитись на різноманіття стрічок, представлених на київському Sunny Bunnу, то це в більшості авторське незалежне кіно. Стрічки представлені у конкурсній програмі (повнометражні та короткометражні фільми) та позаконкурсній прогрмах (фільм-відкриття, панорама, нові барви, документальні фільми, українські короткометражні фільми, квірчик, сусідський квір, фільм-закриття). Також фестиваль повинен привернути увагу і до проблем рівноправного партнерства в Україні, в тому числі і юридичні аспекти, що стосуються збройних сил. Загалом, для того, щоб читач зміг уявити зріз, буду писати нариси-огляди однієї з "стрічок дня"
Стрічкою дня суботи 20 квітня для мене стала стрічка режисера і сценариста Джозефа Аменти "Слабак". За сюжетом, три підлітки, два хлопця і дівчинка, як намагаються зрозуміти свій своєрідний вибір, стикаючись з різноманітними проблемами. Чесно, кажучи, мені здалось що в цій ситуації слабак саме автор стрічки, оскільки мова йдеться про той вік, коли можна говорити лише про дружбу, проте дружбу щиру і віданну . Мабуть, це і хотів сказати автор у фіналі, що в героїв ще є вибір. Проте є і інша цінність стрічки - нажаль, шлях західних суспільств до формату "нерівних можливостей", в якому легко вибирати орієнатцію, свободу слова, проте, як герої, невільні від соціальних обставин... По ходу перегляду все ж здалось, що сама ЛГБТ-тема тут прийшла лише в контексті моди (або можливо, фінансової можливості зняти стрічку), залишаючи більше місця реальним соціальним проблемам.


Avatar
Имя:
14 мая 2024

популярные статьи


Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny) Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny)

Короткометражний сонячний зайчик (фестиваль "Sunny Bunny")

21 апреля 2024 3327
 Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів

Фестиваль Sunny Bunny у Києві. Сонячний зайчик у складні часи

20 апреля 2024 3250
Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny) Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny)

(стрічка Crossing, фестиваль Sunny Bunny)

22 апреля 2024 3184
Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny) Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny)

фестиваль Sunny Bunny

25 апреля 2024 3107