Фільм Таро 2024

Поклик миру (прем"єра стрічки «Поклик сердець»)


 Незважаючи на весь тягар, війна - це історія, так само, або навіть особливо, важлива для документування. Кожен кадр, кожен аудіозапис - важливий. Всі ми знаємо оскароносну стрічку Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі", менш знаємо предствавлений Аланом Бадоєвим всеукраїнськиї зріз вторгнення в картині "Довгий день". 7 травня, в кінотеатрі Оскар "Гуллівер", кінофестиваль «Молодість» разом з благодійним фондом «Наші добрі серця» провів прем’єрний показ документального фільму «Поклик сердець» режисерки Анніни Алексис Федоркової.

...Перед показом, у теплій, дружній атмосфері, мав честь поспілкуватись з амбасадоркою стрічки Дарією Волобоєвою. З короткої, дружньої розмови дізнався, що стрічка більше для західного глядача, і має на меті допомогти зі збором коштів для допомоги українським біженцям. Проте, як побачимо, цікава вона і в Україні.
...Власне,  це інтерв"ю з тими, хто покинув домівки, їх проникливі історії, і тими, хто допомагав дітям і дорослим у Словаччині і Польщі, зріз війни в українських містах. Історії, що відбуваються в словацькому місті Убла, ряду польських міст, в одному українському прикордонному містечку. Крім інтерв"ю з біженцями, це історії тих, хто допомагав - історії, досвід вископосадовців дружніх міст, медиків, волонтерів.
Хоч "цементуючі" вставки можуть здатись глядачу наївно-пафосними, слід відзначити щирість авторів. Так само, кадри "Поклику сердець" збережуть для історії приклад "менеджменту благодійності" - наприклад, пані-мер міста Убла, при населенні близько тисячі чоловік, змогла організувати побут в рази більшому за населення містечка, кількості шукачів притулку.
Як висновок. «Поклик сердець» звісно не може претендувати на енциклопедичність, так само як акцент на можливі перемовини зараз поки що неможливий, проте як документ, як надія на мир, ця стрічка - безцінна


Avatar
Имя:
20 мая 2024

популярные статьи


Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny) Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny)

Короткометражний сонячний зайчик (фестиваль "Sunny Bunny")

21 апреля 2024 3673
 Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів

Фестиваль Sunny Bunny у Києві. Сонячний зайчик у складні часи

20 апреля 2024 3441
Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny) Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny)

(стрічка Crossing, фестиваль Sunny Bunny)

22 апреля 2024 3376
Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny) Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny)

фестиваль Sunny Bunny

25 апреля 2024 3308