Фільм Таро 2024

Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny)


 Мене створила індустрія...

Li Nas X: Нехай живе Монтеро
Будь-яке свято закінчуєть - і ось фестиваль квір-кіно Sunny Bunny, площадкою для якого став київський кінотеатр "Жовтень", добігає свого завершення. Він був неймовірно насиченим для цього часу - і за конкурсною програмою, і за численними тематичними заходами. Нажаль, не зможу відвідати церемонію закриття, тому, крім огляду документальної стрічки режисерів Зака Мануеля та Карлоса Лопеса Естради "Li Nas X: Нехай живе Монтеро".
Стрічка розповідає, за допомогою численних архівних матеріалів, про становлення і шлях репера Li Nas X. Від одного хіта хлопець пройшов шлях до зірки.
Що можна сказати? Вся стрічка - це данина власному его героя, в якій нема місця будь-якому сторонньому погляду. Так, вона цікава дослідженням світу шоу-бізнесу за лаштунками, світу за лаштунками шоу, за яким стоїть праця десятків людей. Цікава, про взаємовідносини в родинах, де хтось зміг вийти на вершину успіху. Цікава самою музикою. Проте стрічка розкриває і той факт, коли орієнтація є не чимось інтимним, проте основою для яскравого, театрального, наскрізь награного образу - де кохання, роздуми, філософія є лише засобом отримання високих рейтингів. Де і співак, і глядачі грають, а не переживають - і сльози, і радість, і одкровення - все має цінність лише коли вони викладені в Instagram, і тому мабуть стрічка цікава лише дослідникам масової культури і фанам співака і шоумена.
Підсумую враження і від фестивалю. Власне, тему фестиваль вже далеко не одкровенням - загалом, як бувають "фестивалі жіночого кіно" або "фестивалі дитячого кіно". В контексті переглянутих стрічок, наприклад, в розрізі короткометражного конкурсу, можна сказати, що з "української" точки зору до неї ставляться як до екзотичної, так само як до неї досі ще ставляться в широких колах українського суспільства - хоч часто йде в контексті повномасштабного вторгнення. В західному ж розрізі вона невід"ємна від соціальних реалій, і як побачили, з іншого полюсу - від комерційної масової культури. Отже, десь так - а зараз перейдемо до сьогоднішньої стрічки.
Що ж. Один з наступних Sunny Bunny повинен бути мирним - і саме тоді його посмішку розділить куди більше людей. Проте в будь-якому випадку сподіватимемось на відблиск сонячного зайчика - в наступному році


Avatar
Имя:
14 мая 2024

популярные статьи


Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny) Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny)

Короткометражний сонячний зайчик (фестиваль "Sunny Bunny")

21 апреля 2024 3369
 Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів

Фестиваль Sunny Bunny у Києві. Сонячний зайчик у складні часи

20 апреля 2024 3275
Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny) Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny)

(стрічка Crossing, фестиваль Sunny Bunny)

22 апреля 2024 3210
Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny) Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny)

фестиваль Sunny Bunny

25 апреля 2024 3137