Фільм Уявні друзі 2024

Соломонове рішення


Новини: Соломонове рішення

Берлінале 2012: призи

На міжнародному кінофестивалі в Берліні, який вчора завершив свою роботу, оголошено рішення журі, яке змушує думати, що воно є результатом великого компромісу між думками його членів.
Здається, що у членів журі біло багато кандидатів на роль головного лауреата фестивалю, але не в змозі прийти до єдиного знаменника, вони прийняли соломонове рішення і віддали головний приз фестивалю, чудовому, але аж ніяк не видатному фільму братів Тавіані «Цезар має померти».
Обов’язково мали бути відзначені німецькі фільми, але з огляду на відсутність дійсно гідного нагороди одного фільму, німецький кінематограф був відзначений в завуальованій формі: Крістіан Петцольд («Барбара») був визнаний кращим режисеров, Лутц Райтемейєр, який зняв китайску стрічку «Долина білого оленя», названий кращим оператором. Також високими нагородами були відзначені і стрічки, зняті за участі Німеччини: володарем Гран Прі фестивалю став фільм «Просто вітер» угорця Бенче Флігауфа, а стрічці «Королівський роман» дісталося одразу два призи – за кращий сценарій (Ніколай Арсел та Расмус Хайстерберг) і за кращу чоловічу роль «Міккель Бу Фьолсгорд – виконавець ролі короля Крістіана). Кращою акторкою названо Рашель Мванза («Бунтарка» канадця Кіма Нгуена). Приз імені засновника фестивалю Альфреда Бауера за інновації в кіно, а також приз Міжнародної Асоціації кінокритиків вручено португальській стрічці «Табу» Мігеля Гомеша.
Алексей Першко 20 лютого 2012


Avatar
Ім'я:
7 травня 2024
Barakel
Barakel (Киев) 21 лютого 2012 10:29
0

Прелесть Берлинале залючается в том, что тут действительно в номинациях- достойные киноленты, а не просто коммерция и продюсеры.
.

популярні новини


Найприбутковіші фільми 2023 року Найприбутковіші фільми 2023 року

«Брати Супер Маріо в кіно» заробили більше, ніж «Барбі».

7 травня 2024 126
Бокс-офіс США. Відкриття сезону блокбастерів Бокс-офіс США. Відкриття сезону блокбастерів

«Каскадер» очолив прокат, але показав посередні результати.

6 травня 2024 220
Найбільші касові провали 2023 року Найбільші касові провали 2023 року

Проєкти студії Disney зайняли чотири місця з п’яти.

3 травня 2024 469
Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха» Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха»

Кожен заслуговує на щасливий кінець.

23 квітня 2024 696
Марґо Роббі знайшла для себе новий комікс Марґо Роббі знайшла для себе новий комікс

Актриса може зіграти в екранізації «Евенджеліни» Роба Лайфелда, творця «Дедпула».

1 травня 2024 467